24 marzec
2025

Siostry z Żywiecczyzny w drugiej edycji BAKE OFF – ALE CIACHO!

Autor: Redakcja Data publikacji: 14.03.2017 14:52

Dorota Habdas i Justyna Pszczółka znalazły się w gronie dwunastu uczestników, którzy walczą o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków. Pierwszy odcinek programu Bake Off – Ale Ciacho wyemitowano 6 marca, kolejne będzie można zobaczyć w każdy poniedziałek o 21:45 w TVP2.

Dorota Habdas i Justyna Pszczółka, by dostać się do programu musiały w castingu pokonać ponad 300 uczestników. Obie pochodzą z Żywiecczyzny, a dokładnie z Czernichowa. Tam się urodziły, wychowały, skończyły szkołę, tam także zdobywały pierwsze cukiernicze szlify pod okiem mamy. Od siedmiu lat prowadza bloga kulinarnego – Domowe Wypieki u Justyny i Doroty : www.domowe-wypieki.com.

Zawodowo dziewczyny zajmują się fotografią, w szczególności fotografią produktową wypieków. Dorota Habdas jest absolwentką Wydziału Finanse i Rachunkowość Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, wraz z mężem mieszka w Żywcu. Prowadzi firmę, która zajmuje się fotografią. Justyna Pszczółka jest absolwetką Ekonomii Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, obecnie kontunuje studia na Akademii Sztuk Piękych w Łodzi. Mieszka w Siemianowicach Śląskich.

Udział w castingu do programu dla sióstr był spontaniczną decyzją.: „To dla nas wspaniała przygoda oraz możliwość poznania wielu fantastycznych, uzdolnionych ludzi. Każdy odcinek i każde zadanie to dla nas nowe doświadczenie!” – komentuje Dorota Habdas

Justyna Pszczółka: „To, że jesteśmy obie w programie jest dla nas miłą niespodzianką. Cieszymy się, że nasz talent został zauważony. To cudowne doświadczenie, gdyż program uczy nas nowego spojrzenia na cukiernictwo. Przed nami trudne zadanie. W każdym odcinku walczymy ze sobą, z własnymi słabościami, a przede wszystkim z czasem. Trzymajcie za nas kciuki!”

Bake off – Ale Ciacho to najbardziej apetyczny program w polskiej telewizji. W programie uczestnicy zmierzą się z wypiekami różnych kategorii i z różnych stron świata. Technikę wykonania, podania, a także smak oceni jury – Krzysztof Ilnicki – uznany przez Europejską Akademię Gastronomiczną za najlepszego cukiernika w Polsce oraz Gosia Molska – dziennikarka kulinarna i podróżniczka Program pokochali widzowie Dwójki. Każdy z odcinków pierwszej edycji śledziło średnio 1,5 miliona widzów.

 

Przeczytaj także

Wyskakane zakończenie ferii – Zimowy Festiwal Dmuchańców w Żywcu

W dniach 1-2 marca 2025 hala sportowa w SP9 w Żywcu zamieni się w prawdziwy raj dla dzieci i ich…
Czytaj więcej

Beskidzki Klub Biznesu – Twoja Przepustka do Świata Możliwości!

Wyobraź sobie, że Twój biznes to samotny wędrowiec na górskim szlaku – silny, pełen potencjału, ale napotykający na swojej drodze…
Czytaj więcej

Zamówienia na pączki z Restauracji 3 Poziomki na Tłusty Czwartek

Zbliża się Tłusty Czwartek, a restauracja 3 Poziomki ma przyjemność ogłosić, że przyjmuje zamówienia na pączki, które można odebrać osobiście…
Czytaj więcej

Zapraszamy do Parku Fantazja w Andrychowie w okresie ferii zimowych!

  Szukasz miejsca, gdzie dzieci mogą spędzić czas na świetnej zabawie, a Ty się zrelaksować? Park Fantazja to idealne rozwiązanie!
Czytaj więcej

Kraina Radości Active & Fun – wielka frajda dla najmłodszych!

W Jeleśni działa przestrzeń edukacyjno-rozrywkowa dla dzieci – Kraina Radości Active & Fun! To wyjątkowe 80 m², które zostały zaprojektowane…
Czytaj więcej

Sukces Black Sheep Garage z Żywca na Wrocław Motorcycle Show

Na tegorocznym Wrocław Motorcycle Show, które odbyło się w imponującej Hali Stulecia, zanotowano nie tylko spektakularne pokazy motocykli, ale także…
Czytaj więcej