Wydarzenia

W dzisiejszym materiale prezentujemy przepis Basi na szybkie i smaczne danie. Pulpety w sosie pomidorowym to przepis na pyszne danie do którego nie potrzebujemy wielu składników. My publikujemy przepis, a Basię zapraszamy do Frytowiska na chrupiące belgijskie frytki.

Składniki:

1/2 kg mielonego mięsa,

1 cebula,

1 jajko,

oliwy z oliwek,

4 łyżki tartej bułki,

2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,

1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku,

1 szklanka bulionu

4 łyżki przecieru pomidorowego 

przyprawy: pieprz i sól

Jak przygotować? 

Cebulę drobno pokroić, wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć, aż się zeszkli. Do zmielonego mięsa dodajemy cebulę, jajko, około 2 łyżki tartej bułki i przyprawy. Wyrabiamy i z masy robimy pulpety. Pulpeciki należy jeszcze obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oliwie.

Sos: gotujemy bulion, dodajemy puplety i wtedy też dodajemy przecier pomidorowy. Dusimy przez 30 minut. Pod koniec sos doprawiamy przyprawami. 

Smacznego!

Basi dziękujemy za przepis na smaczny posiłek. Was zapraszamy w dalszym ciągu do przysyłania ciekawych przepisów! Czekamy do 08.02 2018 roku. Przepis przyślijcie na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. i dodajcie zdjęcie! Czekamy razem z

:baner frytowisko copy copy copy