27 marzec
2025

Zero food waste– nie marnuję żywności

Autor: Redakcja Data publikacji: 24.02.2021 15:29
Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi ogłosił konkurs pn. „Zero food waste– nie marnuję żywności”.
Zadaniem uczestników konkursu jest stworzenie wyjątkowego dania z resztek oraz przesłanie przepisu wraz ze zdjęciem lub filmem.
Adresatami konkursu są:
1. Koła Gospodyń Wiejskich.
2. Gospodarstwa Domowe.
3. Społeczności lokalne obszarów wiejskich (świetlice, ośrodki kultury, kluby).
5. Szkoły gastronomiczne i branżowe (z zastrzeżeniem, że udział w konkursie osoby niepełnoletniej poniżej 16 roku życia potwierdza pisemnie rodzic lub opiekun prawny).
Termin przesyłania prac konkursowych upływa 24 marca 2021 r.

Przeczytaj także

Wyskakane zakończenie ferii – Zimowy Festiwal Dmuchańców w Żywcu

W dniach 1-2 marca 2025 hala sportowa w SP9 w Żywcu zamieni się w prawdziwy raj dla dzieci i ich…
Czytaj więcej

Beskidzki Klub Biznesu – Twoja Przepustka do Świata Możliwości!

Wyobraź sobie, że Twój biznes to samotny wędrowiec na górskim szlaku – silny, pełen potencjału, ale napotykający na swojej drodze…
Czytaj więcej

Zamówienia na pączki z Restauracji 3 Poziomki na Tłusty Czwartek

Zbliża się Tłusty Czwartek, a restauracja 3 Poziomki ma przyjemność ogłosić, że przyjmuje zamówienia na pączki, które można odebrać osobiście…
Czytaj więcej

Zapraszamy do Parku Fantazja w Andrychowie w okresie ferii zimowych!

  Szukasz miejsca, gdzie dzieci mogą spędzić czas na świetnej zabawie, a Ty się zrelaksować? Park Fantazja to idealne rozwiązanie!
Czytaj więcej

Kraina Radości Active & Fun – wielka frajda dla najmłodszych!

W Jeleśni działa przestrzeń edukacyjno-rozrywkowa dla dzieci – Kraina Radości Active & Fun! To wyjątkowe 80 m², które zostały zaprojektowane…
Czytaj więcej

Charytatywny Kiermasz Ciast dla Mai Ormaniec w Żywcu Zabłociu

W niedzielę, 30 marca, przy kościele pw. św. Floriana w Żywcu Zabłociu odbędzie się wyjątkowy charytatywny kiermasz ciast, z którego…
Czytaj więcej