Żywiec to kolejna miejscowość, w której mieszkańcy będą mogli skorzystać z bogatej oferty Da Grasso. Nowa restauracja będzie zlokalizowana na ul. Dworcowej 49, a oficjalne otwarcie nastąpi 20 grudnia. To jednak nie koniec – sieć zapowiedziała uruchomienie kolejnych inwestycji już na początku 2023 r.
W nowo powstałej restauracji klienci będą mogli skorzystać z bogatej i atrakcyjnej oferty. W menu, poza tradycyjną pizzą (dostępną w blisko 40 wariantach), dostępne będą m.in.: startery, sałaty, burgery, dania mięsne oraz szeroki wybór zimnych i gorących napojów.
- Za nami bardzo intensywny i udany rok, związany również z uruchomieniem kolejnych restauracji. Cieszymy się, że grono naszych partnerów biznesowych nieustannie się powiększa, a mieszkańcy kolejnych miejscowości mogą korzystać z naszej oferty. Lokal w Żywcu jest ostatnią tegoroczną inwestycją Da Grasso, jednak już na początku 2023 r. ogłosimy kolejne otwarcia – mówi Magdalena Parfianowicz, Manager Operacyjny ds. Franczyzobiorców sieci Da Grasso.
Restauracja będzie dostępna dla klientów 7 dni w tygodniu, w następujących godzinach:
- poniedziałek-czwartek – 11:00-22:00;
- piątek-sobota – 11:00-23:00;
- niedziela – 12:00-23:00.
Restauracja oferuje również możliwość składania zamówień na stronie internetowej: www.dagrasso.pl/zywiec (od 20 grudnia).
Da Grasso posiada ponad 25-letnie doświadczenie na polskim rynku gastronomicznym. Pierwsza restauracja powstała w 1996 r. w Łodzi, a obecnie sieć posiada blisko 200 lokali w 140 miastach
w Polsce. W 2021 r. Da Grasso dołączyło do międzynarodowego koncernu Orkla, specjalizującego się w dostawie markowych dóbr konsumpcyjnych dla sektora spożywczego, out-of-home
i handlu detalicznego.