Dzisiaj nietypowo, ponieważ dostaliśmy od Czytelnika przepis na kolację. Grzegorz przysłał przepis na tosty, ale nie takie zwyczajne, tylko z jajkiem, pieczarkami i szpinakiem! My publikujemy przepis, a Grzegorza zapraszamy do Frytowiska na chrupiące belgijskie frytki.
Składniki:
- kromki chleba tostowego lub innego
- świeży szpinak
- pieczarki
- 2 jajka
- czosnek
- ser camembert
- oliwa, masło
- 1 łyżka masła
- pieprz, sól
Sposób przygotowania:
Pieczarki kroimy w plasterki. Czosnek siekamy. Wrzucamy na patelnię i dodajemy szpinak. Podsmażamy i dajemy przyprawy. Na drugiej patelni podsmażamy kromki chleba. Na kolejnej robimy jajko sadzone. Na tosty nakładamy farsz powstały z pieczarek i szpinaku, dajemy ser camembert i kładziemy jajko sadzone. Podajemy na gorąco! Smacznego.
Grzegorzowi dziękujemy za przepis.
Was zapraszamy w dalszym ciągu do przysyłania ciekawych przepisów! Czekamy do 02.03.2018 roku. Przepis przyślijcie na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. i dodajcie zdjęcie! Czekamy razem z: