BurgerWooz to rodzinna burgerownia z wieloletnią tradycją, która w Żywcu gości już od roku.
Lokal mieści się przy parkingu Galerii Wesoła 71.
"Wjechaliśmy do Was w czerwcu 2021 i cieszymy się tutaj bardzo ciepłym przyjęciem! Za co bardzo Wam dziękujemy i zapraszamy w Nasze progi by spróbować kilku nowości."
W ich repertuarze znajdziecie burgery jakości premium zarówno w wersji wołowej jak i wieprzowej. Co ciekawe, prawie każdą pozycję z mięsnego zestawienia dostaniecie również w wersji roślinnej.
Niedawno MENU BurgerWoozu zostało uzupełnione o zapiekanki na włoskim cieście, które zyskują coraz więcej fanów i zbierają dobre opinie.
"Nasze zapiekanki powstały z miłości do... włoskiej pizzy :) Zawsze Naszym priorytetem było serwować Wam to co sami chcielibyśmy zjeść i nie wyobrażamy sobie robić tego inaczej. Nie jesteśmy kolejnym fast foodem, stawiamy na jakość premium i pomimo przeciwności losu przez 7 lat jakie jesteśmy na rynku nie zeszliśmy z niej i nie zrobimy tego nigdy. Wedle tej zasady opracowaliśmy zapiekanki, które nie są zwykłym daniem barowym, a autorskim połączeniem sosu naszej receptury i świeżych składników z chrupiącym włoskim ciastem."
Właściciel BurgerWoozu wspomina nam również jak wyglądały początki jego biznesu, które mają swój start w 2015 roku.
"BurgerWooz powstał ze wspólnego pomysłu i projektu mojego i Dziadka, który budował konne bryczki turystyczne. Od lat w moim rodzinnym domu jest też zakład gastronomiczny, w którym wytwarzamy domowe wyroby mięsne i postanowiliśmy to w jakiś sposób połączyć.
W 2015 roku w Bielsku Białej stanął nasz pierwszy Wooz, od podstaw wybudowany przez nas w przydomowym garażu. Chciałem w nim serwować prawdziwe świetnej jakości burgery wołowe. Opracowałem wtedy recepturę na mięso, które wytwarzamy w zakładzie do dzisiaj nieprzerwanie według tych samych zasad co 7 lat temu. Dzisiaj Woozy wróciły na podwórko, a ja poszedłem o krok dalej czego efektem jest nowoczesny kontener gastronomiczny z miejscem w środku i letnim ogródkiem. To dla mnie ogromny krok do przodu i cieszę się, że ten pomysł się u Was przyjął. Jestem pewien, że Dziadek jest z tego dumny, a nazwa BurgerWooz jak i jakość zostaną już ze mną na zawsze."
"Wjechaliśmy do Was w czerwcu 2021 i cieszymy się tutaj bardzo ciepłym przyjęciem! Za co bardzo Wam dziękujemy i zapraszamy w Nasze progi by spróbować kilku nowości."
W ich repertuarze znajdziecie burgery jakości premium zarówno w wersji wołowej jak i wieprzowej. Co ciekawe, prawie każdą pozycję z mięsnego zestawienia dostaniecie również w wersji roślinnej.
Niedawno MENU BurgerWoozu zostało uzupełnione o zapiekanki na włoskim cieście, które zyskują coraz więcej fanów i zbierają dobre opinie.
"Nasze zapiekanki powstały z miłości do... włoskiej pizzy :) Zawsze Naszym priorytetem było serwować Wam to co sami chcielibyśmy zjeść i nie wyobrażamy sobie robić tego inaczej. Nie jesteśmy kolejnym fast foodem, stawiamy na jakość premium i pomimo przeciwności losu przez 7 lat jakie jesteśmy na rynku nie zeszliśmy z niej i nie zrobimy tego nigdy. Wedle tej zasady opracowaliśmy zapiekanki, które nie są zwykłym daniem barowym, a autorskim połączeniem sosu naszej receptury i świeżych składników z chrupiącym włoskim ciastem."
Właściciel BurgerWoozu wspomina nam również jak wyglądały początki jego biznesu, które mają swój start w 2015 roku.
"BurgerWooz powstał ze wspólnego pomysłu i projektu mojego i Dziadka, który budował konne bryczki turystyczne. Od lat w moim rodzinnym domu jest też zakład gastronomiczny, w którym wytwarzamy domowe wyroby mięsne i postanowiliśmy to w jakiś sposób połączyć.
W 2015 roku w Bielsku Białej stanął nasz pierwszy Wooz, od podstaw wybudowany przez nas w przydomowym garażu. Chciałem w nim serwować prawdziwe świetnej jakości burgery wołowe. Opracowałem wtedy recepturę na mięso, które wytwarzamy w zakładzie do dzisiaj nieprzerwanie według tych samych zasad co 7 lat temu. Dzisiaj Woozy wróciły na podwórko, a ja poszedłem o krok dalej czego efektem jest nowoczesny kontener gastronomiczny z miejscem w środku i letnim ogródkiem. To dla mnie ogromny krok do przodu i cieszę się, że ten pomysł się u Was przyjął. Jestem pewien, że Dziadek jest z tego dumny, a nazwa BurgerWooz jak i jakość zostaną już ze mną na zawsze."
Jeśli nie mieliście okazji gościć jeszcze w BurgerWoozie to serdecznie Was do tego zachęcamy! Lokal jest czynny codziennie w godzinach od 11 do 22.
A jeśli byliście już nie raz to koniecznie zajrzyjcie ponownie i sprawdźcie włoskie zapiekanki.
Pełne MENU możecie znaleźć na www.burgerwooz.com/zywiec