Wydarzenia

W dzisiejszym materiale przedstawiamy przepis Ani na niedzielną kolację. Ania przysłała nam przepis na szybkiego burgera. My publikujemy przepis, a Anię zapraszamy do Frytowiska na pyszne frytki belgijskie!

Składniki:

250 g wołowiny

sól 

pieprz

plasterki sera

plasterki kiszonego ogórka

liście sałaty

plasterki pomidora

plasterki czerwonej cebuli

ketchup i majonez

kiełki

bułki

Sposób przygotowania:

Z mielonego mięsa uformować burgery i smażyć beztłuszczowo na bardzo dobrze rozgrzanej patelni grilowej. Bułki przekroić na połówki zrumienić na patelni. Połówki bułki posmarować cienko majonezem, na dolnej połówce bułki ułożyć plasterek ogórka kiszonego i zgrillowanego burgera.Posmarować ketchupem i ułożyć warzywa: pomidora, sałatę, kiełki, pół cieniutkiego plasterka czerwonej cebuli. Przykryć drugą połówką bułki i lekko docisnąć.

Czytelniczce gratulujemy, a Was zapraszamy do dalszej zabawy. Możecie przesyłać Wasze przepisy na niedzielne obiady na mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Czekamy na nie tym razem od dziś do 12 stycznia 2018 roku!

baner frytowisko copy copy