W dzisiejszym materiale przedstawiamy przepis Ani na niedzielną kolację. Ania przysłała nam przepis na szybkiego burgera. My publikujemy przepis, a Anię zapraszamy do Frytowiska na pyszne frytki belgijskie!
Składniki:
250 g wołowiny
sól
pieprz
plasterki sera
plasterki kiszonego ogórka
liście sałaty
plasterki pomidora
plasterki czerwonej cebuli
ketchup i majonez
kiełki
bułki
Sposób przygotowania:
Z mielonego mięsa uformować burgery i smażyć beztłuszczowo na bardzo dobrze rozgrzanej patelni grilowej. Bułki przekroić na połówki zrumienić na patelni. Połówki bułki posmarować cienko majonezem, na dolnej połówce bułki ułożyć plasterek ogórka kiszonego i zgrillowanego burgera.Posmarować ketchupem i ułożyć warzywa: pomidora, sałatę, kiełki, pół cieniutkiego plasterka czerwonej cebuli. Przykryć drugą połówką bułki i lekko docisnąć.
Czytelniczce gratulujemy, a Was zapraszamy do dalszej zabawy. Możecie przesyłać Wasze przepisy na niedzielne obiady na mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Czekamy na nie tym razem od dziś do 12 stycznia 2018 roku!